Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj

HomeSport

Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj

  Simona Halep (31 de ani) a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea tribunalului independent (ITIA) care a judecat ca

VIDEO/FOTO. CSM Slatina, înfrângere în ultimul meci din 2021, disputat cu Gloria Buzău. Ce a declarat Victorina Bora
Petrolul Potcoava exclude rejucarea meciului cu ACSO Filiaşi. „Ar fi unic în România”
CSM Slatina, duel cu Măgura Cisnădie în primul meci oficial al anului. Meciul se joacă la Braşov
Distribuie acest articol

Loading

 

Simona Halep (31 de ani) a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea tribunalului independent (ITIA) care a judecat cazul său în ultimul an, anunță Gazeta Sporturilor. Decizia nu este definitivă, Halep putând face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).

Simona Halep a fost audiată abia în iunie la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, în cazul de dopaj. Audierea jucătoarei de tenis vine la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când părăsea competiția de la US Open în primul tur, eșec surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur.

Ulterior, constănțeanca a fost suspendată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, fiind depistată cu o substanță interzisă. Din octombrie 2022, Halep dorește să fie audiată în fața unei comisii independente. Judecarea cazului a fost amânată de trei ori.

În luna mai 2023, Simona Halep a fost acuzată de altă încălcare a regulamentului antidoping. Paşaportul Biologic al Sportivului (ABP), menţionat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului în noua acuzaţie împotriva Simonei Halep, monitorizează anumite “variabile biologice” care dezvăluie indirect efectele dopajului, se arată pe site-ul oficial al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Halep (31 de ani) a respins noua acuzație de dopaj adusă de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) și s-a declarat victima unei ”hărțuiri”.

Sursa: G4Media

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0