Slătinenii, aşteptaţi la parada militară de Ziua Naţională. Programul manifestărilor derulate la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza

HomeRecomandateAdministrație

Slătinenii, aşteptaţi la parada militară de Ziua Naţională. Programul manifestărilor derulate la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza

  Şi în acest an, Ziua Naţională va fi marcată în Slatina, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, zona Esplanadă. Evenimentul, ce marche

Klaus Iohannis: „Sărbătorim Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe. Pandemia constituie realitatea dureroasă”
Frig, ploi, dar şi lapoviţă şi ninsori de Ziua Naţională
Liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, cere scoaterea UDMR de la guvernare: „De 25 de ani participă la actul guvernării din România, dar a sfidat Ziua Naţională”
Distribuie acest articol

Loading

 

Şi în acest an, Ziua Naţională va fi marcată în Slatina, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, zona Esplanadă. Evenimentul, ce marchează împlinirea a 105 ani de la înfăptuirea Marii Unirii din 1 decembrie 1918, va începe la ora 10.00.

Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe 1 decembrie 2023, va fi organizată şi în acest an la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina. Slătinenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, să asiste la defilarea trupelor şi tehnicii aparținând M.Ap.N. și M.A.I.

 Programul activităților:

– ora 10.00 – Prezentarea onorului și ocuparea locului în dispozitivul stabilit;

– ora 10.05 – Intonarea Imnului Național al României;

– ora 10.25 – Alocuțiuni și mesaje prezentate de personalitățile civile și militare participante;

– ora 10.40 – Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza;

– ora 10.55 – Defilarea trupelor și tehnicii aparținând M.Ap.N. și M.A.I.

După ceremonialul de depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi parada militară, Primăria Slatina va distribui 1.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert în parcarea din faţa magazinului Oltul, zona Esplanadă.

Seara se va încheia cu aprinderea iluminatului festiv, dar şi un spectacol organizat în Parcul Tineretului.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0