Tânăr din Olt, revenit din Anglia, mort de COVID-19  în doar trei zile de la internarea la SJU Slatina

Tânăr din Olt, revenit din Anglia, mort de COVID-19  în doar trei zile de la internarea la SJU Slatina

Un tânăr, în vârstă de 34 de ani, din comuna Stoeneşti, a murit de COVID-19 în doar câteva zile de la internarea în spital. Acesta revenise, din Anglia, în urmă cu o săptămână, a stat acasă timp de patru zile cu simptomatologie specifică, după care s-a prezentat la Spitalul Municipal Caracal, unde a fost evaluat medical. Cu o afectare pulmonară de 75%, tânărul nu a mai putut fi salvat de medicii slătineni.

Distribuie pe Facebook

Tânărul, care avea obezitate, a stat acasă timp de patru zile cu simptomatologie specifică SARS-COV-2, după care s-a prezentat la Spitalul Caracal, acolo unde a efectuat un test rapid, care a ieşit negativ. Medicii de la CPU Caracal i-au efectuat un computer tomograf, în urma căruia a reieşit o afectare pulmonară majoră.  Imediat s-a internat la SJU Slatina, unde a fost confirmat pozitiv prin test RT-PCR. Din păcate, afectarea pulmonară i-a fost fatală, acesta murind la doar trei zile de la internare.

Pacientul, care a revenit din Anglia, a stat acasă timp de patru zile, cu simptomatologie specifică COVID-19. S-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgenţe Caracal, pentru evaluare medicală. I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieşit negativ. Totodată, i s-a făcut un CT pulmonar, care a scos în evidenţă leziuni specifice SARS-COV-2, cu afectare pulmonară mare, aproximativ 75%. A ajuns la noi, unde a fost confirmat prin test PCR. Ca şi comorbidităţi, avea obezitate de tipul II şi o uşoară insuficienţă hepatică la internarea în cadrul Spitalului de Urgenţă Slatina”, a precizat medicul Florin Popa, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina.


Bilanţul deceselor în Olt a ajuns la 238, pe lângă tânărul de 34 de ani, DSP a mai raportat decesul a două femei, în vârstă de 64 de ani, respectiv 85 de ani, ambele cu comorbidităţi.

 

 

COMMENTS