Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii sunt aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt. Documentele necesare

HomeRecomandateSocial

Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii sunt aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt. Documentele necesare

  Absolvenţii de învățământ promoţia 2024 sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordin

VIDEO. Accident pe DN 65, la Coloneşti. Sunt implicate trei autoturisme
Percheziţii în Olt şi Dolj, la persoane care făceau contrabandă cu metale preţioase şi ţigarete. S-au confiscat sume importante de bani
Alegeri 9 iunie: Lista candidaţilor PSD în oraşele şi comunele din judeţul Olt. Candidaţii, validaţi în Comitetul Politic al PSD Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Absolvenţii de învățământ promoţia 2024 sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în raza cărora își au domiciliul, pentru a putea beneficia de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de alte măsuri de stimulare a ocupării.

 

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în evidenţele AJOFM Olt, sunt:

  • actul de identitate;
  • diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
  • curriculum vitae.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, conform legislației în vigoare, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

„Potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la AJOFM Olt, din raza cărora îşi au domiciliul şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) în vigoare la data încadrării (ISR – 660 lei).

După expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care absolvenții s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă, aceştia pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj în cuantum de 50% din valoarea ISR în vigoare pentru o perioadă de 6 luni”, transmite AJOFM Olt.

Persoanele care la data solicitării dreptului refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Informații detaliate privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afişate pe site-ul instituției www.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj si venituri de completare, sau pot fi obținute prin contactarea Agenției Judetene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0