Topul domeniilor cu cele mai mari salarii din România

HomeNațional

Topul domeniilor cu cele mai mari salarii din România

  Datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS) arată care sunt domeniile profesionale cu cele mai mari salarii din România

Cu cât vor creşte alocaţiile pentru copii, începând cu 1 ianuarie 2023
S-a stins din viaţă Ovidiu Băjenaru, şeful Secţiei Neurologie II a Spitalului Universitar Bucureşti. Medicul fusese confirmat cu COVID-19
Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, reținut de DNA, într-un dosar de corupție
Distribuie acest articol

Loading

 

Datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS) arată care sunt domeniile profesionale cu cele mai mari salarii din România.

 

Potrivit datelor INS, în luna septembrie, angajații din domeniul fabricării produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului au încasat în medie un salariu de 19.363 lei brut, respectiv 11.450 lei net, echivalentul a 5,89 salarii minime nete pe economie. Salariile pe această ramură, din luna septembrie, au fost cu 23,2% mai mari decât cele din luna august 2023, anunță antena3.ro.

A doua categorie de angajați români cu salarii mari este cea a IT-iștilor, salariile din luna septembrie fiind de 16.942 lei brut, cu 3,3% mai mari decât în luna august, netul încasat în medie de aceștia fiind de 10.767 lei.

A treia cea mai bine plătită categorie de angajați a fost, în septembrie, cea din domeniul Informațiilor și comunicațiilor, cu un salariu mediu brut de 14.904 lei și un net de 9.348 lei, urmată pe locul patru de angajații din domeniul activităților de editare, cu un salariu brut în medie de 14.634 lei și un net de 9.241 lei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0