Val de caniculă şi disconfort termic. Meteorologii anunţă trei zile cu temperaturi de peste 33 de grade

HomeActualitateRecomandate

Val de caniculă şi disconfort termic. Meteorologii anunţă trei zile cu temperaturi de peste 33 de grade

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de disconfort termic şi caniculă în zilele de 4, 5 şi 6 iulie. Se vor înregistra

Avertizare meteo: Caniculă, dar şi vijelii, grindină şi averse torenţiale
Trei zile de caniculă, în toată ţara. Disconfort termic accentuat, iar temperaturile ajung la 36 de grade
CJSU Olt, în alertă în aceste zile caniculare. Sunt amenajate 14 puncte de prim ajutor şi distribuire a apei
Distribuie acest articol

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de disconfort termic şi caniculă în zilele de 4, 5 şi 6 iulie. Se vor înregistra temperaturi de 36 de grade, iar indicele de temperatură umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0