Valul de caniculă persistă. Temperaturi de 39 de grade

HomeActualitateRecomandate

Valul de caniculă persistă. Temperaturi de 39 de grade

  Cod Portocaliu pentru ziua de luni, 17 iulie, emis de meteorologi, pentru zona de sud a ţării. Şi astăzi, 16 iulie, este Cod Galben de canic

Caniculă şi vijelii, în zilele următoare. Cod Galben de instabilitate atmosferică până pe 22 august
CJSU Olt, în alertă în aceste zile caniculare. Sunt amenajate 14 puncte de prim ajutor şi distribuire a apei
Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, timp de trei zile
Distribuie acest articol

Loading

 

Cod Portocaliu pentru ziua de luni, 17 iulie, emis de meteorologi, pentru zona de sud a ţării. Şi astăzi, 16 iulie, este Cod Galben de caniculă, însă începutul de săptămână vine cu temperaturi sufocante.

Duminică (16 iulie) valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă în vest, sud, sud-est și local în centru. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade.

Luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica, fiind insitituit Cod Portocaliu. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0