VIDEO. Se doreşte creşterea limitei de viteză la 120 km/oră pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. „Altfel, drumul se va transforma într-o fabrică de amenzi”

HomeActualitate

VIDEO. Se doreşte creşterea limitei de viteză la 120 km/oră pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. „Altfel, drumul se va transforma într-o fabrică de amenzi”

  Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a depus un proiect de lege în Parlament pentru ca limita de viteză să crescu

Cazul Caracal schimbă legea. În ce situaţii ar putea intra Poliţia cu forţa în casele oamenilor
Forma finală a proiectului de lege privind certificatul electronic COVID-19 la locul de muncă
Proiect de Lege: Amenzile pentru lipsa rovinietei pot ajunge până la 23.800 de lei
Distribuie acest articol

Loading

 

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a depus un proiect de lege în Parlament pentru ca limita de viteză să crescută de la 100 la 120 de kilometri pe oră, pe Drumul Expres Craiova Piteşti. Fostul ministru susţine că altfel drumul se va transforma într-o fabrică de amenzi.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că partidul USR a depus un proiect de lege pentru creşterea la 120 de kilometri pe oră a limitei de viteză pe Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Mai e foarte puțin până la deschiderea Tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Segmentul de 40km dintre Balș și Slatina e o gură de aer pentru șoferii din zonă și pentru ca ei să nu mai petreacă ore în șir în ambuteiaje.

Doar că salvarea traficului din regiune riscă să se transforme într-o fabrică de amenzi din cauza nepăsării Ministerului de Interne. Și ceea ce va fi o bucurie inițială, ar putea deveni un coșmar financiar.

Constructorul a ajuns la etapa instalării indicatoarelor rutiere și se vede că limita de viteză este de 100 km/h. De ce?

Pentru că în legislația actuală Drumul Expres este catalogat drept Drum European, deci are o restricție de viteză egală.

Problema este că un Drum Expres este mult mai asemănător unei autostrăzi. Are 2 benzi pe sens, acostament asfaltat, separare fizică a celor 2 sensuri de circulație, intersecții denivelate și iluminate, spații de servicii, curbe și pante extrem de line.

Încă din vară am solicitat Ministerului de Interne o modificare legislativă a Codului Rutier. Deși feedback-ul verbal a fost unul pozitiv, schimbarea nu s-a mai produs.

Șoferilor le va fi extrem de greu de înțeles de ce trebuie să circule cu viteze de drum național pe un drum care seamănă leit cu o autostradă.

Studiile de siguranță rutieră ne arată că în astfel de situații se vor dezvolta 2 tipuri de comportamente: cei care vor respecta limita de viteză, și cei care vor apăsa pe pedală până la ”viteza naturală a drumului”, ducând la un conflict între cele 2 categorii și la riscuri suplimentare de accidente.

Am decis să nu mai aștept după MAI să se trezească în ceasul al 12-lea și am depus în Parlament împreună cu colegii parlamentari USR o inițiativă legislativă pentru corectarea acestei situații”, spune fostul ministru al Transporturilor.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0