VIDEO. Se va circula pe încă 32 de km de Drum Expres Craiova-Piteşti. Premierul Marcel Ciolacu, în vizită pe tronsonul 3, care va fi dat în folosiţă în această săptămână

HomeRecomandateAdministrație

VIDEO. Se va circula pe încă 32 de km de Drum Expres Craiova-Piteşti. Premierul Marcel Ciolacu, în vizită pe tronsonul 3, care va fi dat în folosiţă în această săptămână

  UMB, firma controlată de Dorinel Umbrărescu, va da în folosiţă alţi aproape 32 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti, sâmbătă, 23 d

Din 5 iulie, strada Văilor din Slatina va fi închisă pe sensul de mers Cuza Vodă intersecție – strada Plevnei
Locuitorii din Balş, scutire de la plata penalităţilor dacă îşi achită datoriile restante până pe 15 decembrie
Contractul de finanţare a proiectului de amenajare a unui traseu cicloturistic a fost semnat. 52 de km de piste de biciclete vor traversa judeţul Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

UMB, firma controlată de Dorinel Umbrărescu, va da în folosiţă alţi aproape 32 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti, sâmbătă, 23 decembrie. Este vorba despre tronsonul 3 Slatina (Valea Mare)- Coloneşti.

Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (#DEx12) se va deschide în această săptămână, pe 23 decembrie.

Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.

Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).

Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme.

Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.

Îmi doresc ca și asocierea de constructori români și turci, care a preluat lucrările pentru Tronsonul 1, să se mobilizeze la fel de bine pe cei 17,7 km dintre Craiova și Robăneşti, astfel încât, la finalul anului 2024, să putem circula pe toți cei 121,12 km ai Drumului Expres Craiova- Pitești”, transmite CNAIR.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Acesta va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Tronsoanele 2, 3 și 4 au fost câștigate de grupul UMB, iar tronsonul 1 a fost preluat de turcii de la Ozaltin, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0