Vremea până pe 12 iulie. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade Celsius

HomeNațional

Vremea până pe 12 iulie. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 iunie - 12 iulie 2020.

Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, timp de trei zile
Cod Portocaliu de caniculă. Temperaturile urcă marţi la 40 de grade
Caniculă şi vijelii, în zilele următoare. Cod Galben de instabilitate atmosferică până pe 22 august
Distribuie acest articol

Loading

În prima săptămână, în majoritatea regiunilor, temperaturile medii se vor situa în jurul valorii de 30 de grade. Mai cald va fi în Banat, Dobrogea şi Oltenia.

În prima săptămână de prognoză, România va fi împărțită în două: în vest, centru, nord vor fi furtuni, iar în sud și în sud-est, caniculă.

Se vor înregistra maxime de 35..37 grade Celsius la umbră, iar valorile resimțite ca urmare a umidității ridicate vor fi spre 40 de grade Celsius, chiar și peste. Cel mai cald va fi în Câmpia Română, în Lunca Dunãrii şi în Dobrogea continentalã.

Vremea 29 iunie – 12 iulie în Banat

În Banat, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 28 şi 34 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie.

Cele mai mici minime termice se vor atinge în prima dimineaţă din luna iulie, când media lor se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cele mai mari, în 3 iulie, între 18 şi 20 de grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor va fi puţin mai scăzută, cea a maximelor se va încadra între 26 şi 30 de grade, iar a minimelor între 14 şi 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 1 iulie.

Prognoza meteo 29 iunie – 12 iulie în Crișana

În Crişana, în prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 de grade, în cea de a doua se va răci cu aproximativ 5 grade, pentru ca în următoarele două să se revină la medii de peste 30 de grade.

Zilele care vor urma vor avea medii ale maximelor termice, în general, între 26 şi 28 de grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii mai mari tot în prima săptămână, când se va situa între 14 grade în data de 1 iulie şi 19 grade în 3 iulie. În cea de a doua săptămână media minimelor va oscila în general între 14 şi 16.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în prima zi şi după data de 1 iulie.

Vremea 29 iunie – 12 iulie în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi caldă, chiar călduroasă în prima zi, precum şi în jurul datei de 2 iulie, când media maximelor termice va depăşi 30 de grade.

În restul intervalului aceasta se va situa în general între 25 şi 29 de grade.

Cele mai mari minime vor fi la începutul intervalului, precum şi între 3 şi 5 iulie, când media lor va atinge 15…17 grade. În celelalte zile vor avea variaţii între 12 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 29 iunie – 12 iulie în Maramureș

În Maramureş, media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade în data de 29 iunie, până spre 26 de grade în 30 iunie, apoi va creşte din nou spre 31 de grade în 2 iulie.

În zilele următoare, până la finalul intervalului de prognoză, aceasta va avea variatii între 24 şi 28 de grade. Temperaturile minime vor fi ridicate la începutul intervalului, media lor situându-se în jurul a 17 grade, în 1 iulie va scădea cu 4…5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare primelor zile. Din 5 iulie şi până la finalul intervalului de prognoză media minimelor termice va fi în general între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Vremea 29 iunie – 12 iulie în Moldova

În Moldova, vremea va fi caldă, călduroasă pe arii extinse în 29 iunie, precum şi în 2 şi în 3 iulie, când temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade.

În restul intervalului media acestora se va situa în general între 27 şi 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 16 şi 19 grade în prima săptămână, apoi se vor situa în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele două zile şi după data de 3 iulie.

Prognoza meteo 29 iunie – 12 iulie în Dobrogea

În Dobrogea, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 şi 32 de grade, iar a minimelor între 18 şi 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului şi după data de 3 iulie.

Vremea 29 iunie – 12 iulie în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de peste 30 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra între 29 iunie şi 4 iulie, când media se va situa în jurul a 34 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 19 grade.

Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe suprafeţe mici, între 29 iunie şi 3 iulie, apoi pe arii extinse.

Prognoza meteo 29 iunie – 12 iulie în Oltenia

În Oltenia, până în data de 3 iulie vremea va fi foarte caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32…34 de grade, apoi valorile termice maxime vor scădea uşor, iar media lor se va situa între 28 şi 31 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 16 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori între 3 şi 5 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere după data de 2 iulie.

Vremea 29 iunie – 12 iulie la munte

La munte, media maximelor termice va avea variaţii între 19 şi 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 şi 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 şi 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0