Zile libere Paște 2022: Minivacanță de patru zile pentru salariaţii de la stat şi privat

HomeActualitate

Zile libere Paște 2022: Minivacanță de patru zile pentru salariaţii de la stat şi privat

  În acest an, zilele libere cu ocazia sărbătorii Paștelui catolic sunt 15 aprilie, de Vinerea Mare și 17 și 18 aprilie, reprezentând prima şi

Zile libere pentru angajaţi, dar şi o „minivacanţă” pentru elevi şi profesori la finalul lunii noiembrie
Oficial MINIVACANȚĂ de 1 Decembrie: CINCI zile libere pentru bugetari
9 aparate radar vor fi amplasate zilnic pe drumurile din Olt, în minivacanţa de Rusalii
Distribuie acest articol

Loading

 

În acest an, zilele libere cu ocazia sărbătorii Paștelui catolic sunt 15 aprilie, de Vinerea Mare și 17 și 18 aprilie, reprezentând prima şi a doua zi de Paşte, iar zilele libere pentru Paştele ortodox sunt 22 aprilie , de Vinerea Mare, și 24 şi 25 aprilie, prima şi a doua zi de Paşte.

Din 2020, salariaţii care primesc zile libere pentru Paştele catolic şi apoi primesc liber și pentru cel ortodox trebuie să recupereze liberele primite suplimentar, potrivit avocatnet.ro. Dacă angajatorul oferă zile libere doar pentru un singur cult religios, nu se mai ia în calcul recuperarea liberelor dublate.

Zile libere Paște 2022: Angajaţii care trebuie să se prezinte la muncă

Anumite categorii de angajaţi trebuie să se prezinte la muncă şi de Paşte. Angajații care lucrează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza specificului activității.

Acestei categorii de salariați trebuie să i se asigure compensarea cu timp liber în următoarele 30 de zile. Dacă nu se pot acorda zile libere, angajatorul trebuie să ofere un spor de cel puțin 100% din salariul de bază al angajatului.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0