14 posturi de asistent maternal, puse la dispoziţie de DGASPC Olt

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt caută să încadreze, în cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, 20 de asistenţi maternali. Până în acest moment, doar şase persoane din judeţul Olt au dorit să devină părinţi pentru copiii aflaţi în acest moment în grija statului. DGASPC Olt a solicitat, în luna iulie, sprijinul primăriilor Caracal, Vişina, Teslui şi Cezieni în speranţa ocupării posturilor vacante.

14 posturi de asistent maternal, puse la dispoziţie de DGASPC Olt

S-a solicitat sprijinul mai multor primării pentru ocuparea locurilor de asistent maternal

Distribuie pe Facebook

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară  încă de anul trecut o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie 2020 și până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 41 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și, dintre acestea, 35 au fost evaluate, iar 6 sunt în curs de evaluare.


Din cele 35 de persoane ale căror cereri au fost evaluate, 6 au fost angajate, 3 au fost atestate, urmând a fi angajate, iar 26 de cereri au fost respinse”, transmite DGASPC Olt.  

În cursul lunii iulie, DGASPC Olt a informat patru primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Este vorba despre primăriile Caracal, Vişina, Teslui şi Cezieni.

„Întrucât în anul 2020, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – iulie 2020 au fost angajați 6 dintre aceștia,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro, mai transmite Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Olt.

COMMENTS