27 de olteni s-au prezentat la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe

HomeSănătate

27 de olteni s-au prezentat la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe

  Creşte numărul persoanelor din judeţul olt care se prezintă la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit datelor DSP Olt, de la î

Val de viroze în Olt. Aproape 2.000 de persoane diagnosticate cu infecţii respiratorii şi pneumonii
Măşti de protecţie pentru medicii de familie, distribuite de CAS Olt
Sute de viroze şi pneumonii, în Olt. Aproape 20.000 de persoane s-au vaccinat antigripal
Distribuie acest articol

Loading

 

Creşte numărul persoanelor din judeţul olt care se prezintă la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit datelor DSP Olt, de la începutul anului, la SJU Slatina s-au prezentat 23 de persoane, iar la Spitalul Municipal Caracal patru persoane. Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă.

 

 

De la inceputul anului 2024, până în prezent, la nivelul judeţului Olt, 27 persoane s-au prezentat în Serviciile Specializate ale S.J.U. Slatina ( 23 ) şi Spitalului Municipal Caracal ( 4 ), cu înţepături provocate de capuşe. Doar în ultima săptamână s-au înregistrat opt astfel de cazuri.

Potrivit DSP Olt, borrelioza este o boala infecţioasă produsa prin înţepatură de capuse având ca agent etiologic o spirocheta.

În cadrul masurilor de prevenire DSP Olt recomandă:

 

  • Sa evite zonele cu iarba si arbusti, paduri, in care expunerea la capuse este foarte mare;
  • In situatia in care exista acest risc de expunere, se recomanda purtarea unor haine deschise la culoare, pentru a face cat mai usor vizibile insectele, inclusiv capusele;
  • Se recomanda aplicare de spray-uri impotriva insectelor;
  • Se recomanda verificarea atenta a hainelor, bagajelor si a corpului, la intoarcerea  din drumetii;
  • Se recomanda verificarea si protejarea si a animalelor de companie cu produse recomandate de medicul veterinar, impotriva insectelor, inclusiv a capuselor.

Cresterea numarului de imbolnaviri transmise prin capuse este favorizata de schimbarile climatice ( fluctuatii de temperatura, precipitatii abundente ) si vegetatie.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0