45 de permise reţinute pe drumurile din Olt, în zilele de Paşte. Şofer cu alcoolemie de 0,80 mg/l, depistat la Coloneşti

HomeEveniment

45 de permise reţinute pe drumurile din Olt, în zilele de Paşte. Şofer cu alcoolemie de 0,80 mg/l, depistat la Coloneşti

  Peste 350 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în zilele de Paşte, de poliţiştii din cadrul IPJ Olt. De asemenea au intervenit la

FOTO. Razie pe drumurile din Olt. 96 de permise de conducere reţinute pentru alcool, viteză, dar şi alte încălcări rutiere
Peste 150 de permise de conducere au fost reţinute, pe drumurile din Olt, în minivacanţa de Sf. Maria
VIDEO&FOTO. Razie pe drumurile din Olt. Şofer prins cu peste 130 km/oră în Strejeşti
Distribuie acest articol

Loading

 

Peste 350 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în zilele de Paşte, de poliţiştii din cadrul IPJ Olt. De asemenea au intervenit la peste 300 de solicitari, iar în urma acţiunilor rutiere au reţinut 45 de permise. Un şofer, cu alcoolemie de 0,80 mg/l, a fost depistat la volan pe raza localităţii Coloneşti.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 300 de solicitări, dintre acestea 233 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 358 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 45 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 18 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

La data de 17 aprilie , în jurul orei 10:00, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Scornicești, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Colonești, din județul Olt, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

La scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul București.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate”, transmite IPJ Olt.

De asemenea, tot pe 17 aprilie, în jurul orei 15:10, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Comunal 99, în comuna Șerbănești, din județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Foarte bine s-a actionat! Politistii din cadrul IPJ Olt au luat atitudine demna de un asemenea eveniment cum a fost Sarbatorirea Pastelui, demonstrazand prin actiunile lor respectarea normelor de siguranta rutiera si prevenirea unor accidente. Acestea sunt actiuni necesare si oportune, care ar trebui duse la capat si de alte judete.

DISQUS: 0