AJOFM Olt: Peste 15 milioane de lei au fost plătite muncitorilor care s-au aflat în şomaj tehnic în luna mai

Peste 1.200 de firme au solicitat, pentru un număr de 12.075 de muncitori, şomajul tehnic pentru luna mai. AJOFM Olt a efectuat plăţile pentru 1.194 de societăţi cu un număr de 11.413 salariaţi, valoarea totală a plăţilor se ridică la peste 15 milioane de lei.

AJOFM Olt: Peste 15 milioane de lei au fost plătite muncitorilor care s-au aflat în şomaj tehnic în luna mai

De la 1 iunie, statul va suporta o parte din salariu pentru muncitorii care s-au aflat în şomaj tehnic

Distribuie pe Facebook

Peste 15 milioane de lei au fost plătite de AJOFM Olt firmelor care au trimis muncitorii în şomaj tehnic în luna mai, ca urmare a crizei economice generate de pandemia COVID-19. Din totalul de 1.204 societăţi, au fost efectuate plăţile către 1.194 de firme, cu un număr de 11.413 muncitori.

Salariatul aflat în șomaj tehnic primeşte 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut. Totodată, în perioada de șomaj tehnic îi sunt achitate CAS, CASS și impozitele aferente.


Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maximum 15 zile de la solicitare, iar plata angajatorilor către salariații aflați în șomaj tehnic se va efectua în trei zile.

Începând cu data de 1 iunie 2020, angajatorii ai căror angajaţi au beneficiat de şomaj tehnic, beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, de decontarea unei părţi din salariu, suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, cu conditia mentinerii raporturilor de muncă până la data de 31 decembrie 2020, cu excepţia lucrătorilor sezonieri.

COMMENTS