Alegeri 9 iunie: Tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birorurilor electorale se va desfăşura luni

HomePolitică

Alegeri 9 iunie: Tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birorurilor electorale se va desfăşura luni

  Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale judeţean şi din localităţi vor fi traşi la sorţi, luni, 15 aprilie, într-o şedinţă publică.

Petre Daea, votat de PSD la Ministerul Agriculturii
Directorul economic al SJU Slatina, Cosmin Floreanu (PSD), subprefect de Olt
Alegeri locale 2024: Câte persoane şi-au exercitat dreptul de vot, până la ora 17.00, în municipiile şi oraşele din Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale judeţean şi din localităţi vor fi traşi la sorţi, luni, 15 aprilie, într-o şedinţă publică.

 

Şedinţa publică va avea loc la sediul Tribunalului Olt din municipiul Slatina, str. Mănăstirii, nr. 2, sala de şedinţe nr. 4.

 

În ziua de 15 aprilie 2024, orele 10.00, vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 30 Olt, precum şi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie municipale, orăşeneşti şi comunale din judeţul Olt pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 9 iunie 2024”, transmite Tribunalul Olt.

Candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 se vor depune până cel târziu 10 aprilie, ora 00.00, iar în termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturii se vor înainta, către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, declarațiile pe propria răspundere ale candidaților referitoare la faptul că au avut sau nu calitatea de lucrători ai Securității sau de colaboratori ai acesteia.

În data de 11 aprilie 2024 vor fi făcute publice listele de candidați și a candidaturilor independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

Pe 29 aprilie 2024 rămân definitive candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, iar pe 30 aprilie 2024 se va stabili numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care au depus liste de candidați, precum și a candidaților independenți.

Până la data de 1 mai 2024 vor fi aduse la cunoștință publică declarațiile de avere și de interese ale candidaților la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.

De pe 16 aprilie 2024 începe perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 și de depunere a candidaturilor pentru aceste alegeri.

Cel mai târziu până la data de 15 aprilie 2024, se vor desemna preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora.

În maximum 10 zile de la data înființării birourilor electorale de circumscripție, cel mai târziu la data de 25 aprilie 2024, se va încheia perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0