APIA Olt: Bani pentru fermierii din sectorul vegetal. Grant în valoare de 100 euro/hectar

HomeAgricultură

APIA Olt: Bani pentru fermierii din sectorul vegetal. Grant în valoare de 100 euro/hectar

  Ministerul Agriculturii va oferi un grant direct fermierilor români care activează în sectorul vegetal, iar suma pentru fiecare poate ajunge

Peste 25.000 de cereri depuse la APIA Olt pentru plata pe suprafaţă
Peste 6 milioane de lei, valoarea compensaţiilor la cereale pentru fermierii din Olt. APIA a demarat plăţile
Crescătorii de bovine din judeţul Olt vor primi, în aceste zile, ajutorul de stat de până la 250.000 de euro
Distribuie acest articol

Loading

 

Ministerul Agriculturii va oferi un grant direct fermierilor români care activează în sectorul vegetal, iar suma pentru fiecare poate ajunge până la 280.000 de euro. Cererile se depun în perioada 29 ianuarie-8 martie la APIA Olt.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă că în perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Cererile de acordare se depun la Centrele locale/județene ale APIA, respectiv Centrul APIA din Municipiul București, pe a căror/cărui rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023.

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro.

Resursele financiare totale sunt de 1.200.000 mii lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956 mii euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024”, transmite APIA Olt.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0