0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Avantajele angajatorilor care acordă voucherele de vacanţă

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a adus clarificări despre cum vor fi acordate voucherele de vacanţă în rândul firmelor private.

Autorităţile susţin că voucherele de vacanţă reprezintă soluţia optimă pentru a susţine refacerea capacităţii de muncă a întregii echipe, în sectorul privat. Acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, anunţă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Valoarea maximă a voucherelor acordate poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute garantate pe ţară.

Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de ordină în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă. Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, conform News.ro.

Avantaje pentru angajatori dacă acordă voucherele de vacanţă

Dacă acordă vouchere de vacanţă, angajatorii beneficiază de avantaje precum 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

De asemenea, sunt scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.

Cum pot fi folosite voucherele de vacanţă în România şi cine le emite

Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adăugate şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear.

Legislaţia în vigoare privind acordarea acestora este: OUG nr. 8/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Voucherele de vacanţă pot fi emise doar de către entităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice. În perioada 2022-2026, acestea vor fi acordate exclusiv pe suport electronic.

Mai mult, în vederea digitalizării, sunt disponibile aplicaţii mobile gratuite pentru utilizatori, cât şi platforme online de comandă pentru angajatori, prin care se asigură accesul rapid la informaţii sau se pot plasa comenzi rapide şi se pot vizualiza statistici, rapoarte, istoric de operaţiuni şi tranzacţii.

Sursa: Româniatv

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email