Bilanţul primei săptămâni epidemice de gripă: 10 morţi

HomeSănătate

Bilanţul primei săptămâni epidemice de gripă: 10 morţi

S-a încheiat prima săptămână epidemică de gripă, iar bilanţul este unul negru. Ultimul caz înregistrat vine în rândul copiilor. Un băiat de doar 12 ani, fără să fie cunoscut cu alte afecţiuni medicale, a murit din cauza virusului. Acesta este cel de-al zecelea deces din cauza gripei.

Ultimul deces înregistrat din cauza gripei este cel al unui copil de 12 ani, care era nevaccinat

78 de infectări noi şi două decese, în Olt. Peste 6.700 de cazuri la nivel naţional
76 de infectări Covid-19, dar şi decese, în Olt
Patru decese, toate în rândul unor persoane nevaccinate, şi 40 de infectări Covid-19, raportate în Olt
Distribuie acest articol

Loading

Institutul Naţional de Sănătate Publică a raportat, joi, situaţia cu privire la virusul gripal, îmbolnăvirile fiind în creştere. Potrivit datelor, s-au înregistrat zece decese provocate de gripă, la pacienţi din mai multe judeţe.

În săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020 (activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu extindere naţională. Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 50%. Au fost raportate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării, mai multe cu 7.4% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent. Pentru municipiul Bucureşti – numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, în săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020, a fost de 1.366 (din care 74 au fost confirmate cu laboratorul)”, a transmis, joi, INSP.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 102.981, cu 23.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (134.201) şi cu 26.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (81.646).

„Menţionăm că în sezonul precedent vârful epidemic a avut loc cu 3 săptămâni mai devreme decât în mod obişnuit. Deorece creşterea numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei săptămâni anterioare) a fost mai mare de 20% şi au fost detectate mai mult de 10% virusuri gripale aparţinând aceluiaşi subtip, din totalul produselor patologice testate, săptămâna 4 a fost caracterizată că prima săptămâna epidemică din acest sezon”, a mai transmis INSP.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 10 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 2 tip B şi 1 tip A în curs de subtipare.

În judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui s-a înregistrat câte un deces, iar în Prahova şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 69 decese confirmate cu virus gripal .

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 398 cazuri de gripă.
De asemenea, au fost raportate 15 cazuri de infecţii respiratorii acute severe , cu patru mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 75 mai puţine faţă de aceeaşi perioada a sezonului precedent.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0