-1 C
Slatina
joi, decembrie 9, 2021

Caracalean fără certificat verde, sancţionat pentru că era pe stradă, după ora 20.00. Amenzi în Piaţa Zahana şi în magazine alimentare, pentru cei fără mască

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Continuă verificările cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară în Olt. Astfel, poliţiştii olteni au aplicat zeci de amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie, dar şi celor depistaţi pe stradă între orele 20.00-05.00, care nu au certificat verde. Un caracalean, prins în jurul orei 22.00, pe stradă, fără adeverinţă sau certificat verde, s-a ales cu amendă. De asemenea, sancţiuni au fost aplicate în Piaţa Zahana, dar şi într-un magazin alimentar din Potcoava.

Un bărbat a fost depistat de polițiști, marţi seara, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Caracal, în intervalul orar 20.00-05.00, fără a avea certificat verde COVID-19 sau declarația pe propria răspundere prin care să prezinte motivul întemeiat privind prezența sa în afara domiciliului.

Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i pus în vedere să respecte normele de protecție sanitară, în conformitate cu actele normative în vigoare”, transmite IPJ Olt. 

De asemenea, pe 20 octombrie, un bărbat a fost depistat de polițiști, fără a purta masca de protecție, în timp ce se afla într-o zonă aglomerată, respectiv ”Piața Zahana”, din municipiul Slatina.

Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i pus în vedere să respecte normele de protecție sanitară, în conformitate cu actele normative în vigoare.

Tot pe 20 octombrie, un bărbat a fost depistat de polițiști, în timp ce se afla în incinta unui magazin alimentar din orașul Potcoava, fără a purta masca de protecție.

Și acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i pus în vedere să respecte normele de protecție sanitară, în conformitate cu actele normative în vigoare.

În ultimele 72 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La activităţile de verificare desfășurate au participat zilnic, în medie, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 186 de societăți comerciale, precum şi 197 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost verificate zilnic, în medie, aproximativ 2200 de obiective/locații de interes.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 19.000 de lei, dintre care 251 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 19.000 de lei și 7 sancțiuni, cu avertisment, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație”, transmite IPJ Olt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email