Care sunt documentele necesare pentru un credit rapid vs credit de nevoi personale?

HomeActualitate

Care sunt documentele necesare pentru un credit rapid vs credit de nevoi personale?

  Creditele sunt soluții de finanțare oferite de instituțiile bancare și nebancare celor care au nevoie de o anumită sumă de bani. Creditele d

Avertizări de vijelii, averse torenţiale şi grindină, după zilele caniculare. Cod Galben şi Portocaliu, în mai multe judeţe
De sâmbătă, vremea intră într-un proces de încălzire. Temperaturile vor urca la 17 grade
LISTĂ. Rata de infectare Covid-19  în toate cele 112 localităţi din Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Creditele sunt soluții de finanțare oferite de instituțiile bancare și nebancare celor care au nevoie de o anumită sumă de bani. Creditele de nevoi personale sunt specifice băncilor, în timp ce creditele rapide sunt oferite de cele mai multe dintre IFN-uri, adică instituții financiare nebancare. Pentru a accesa oricare dintre cele două împrumuturi e nevoie să îndeplinești anumite condiții de eligibilitate și să prezinți câteva documente pentru aprobarea creditului.

În general, credite rapide de tip IFN se pot solicita online, cu un minimum de documente, adică buletinul și un act care să ateste că înregistrezi un venit lunar. Bugetarii pot prezenta fluturașul de salariu și pot obține pe loc un un astfel de împrumut. De asemenea, pensionarilor li se oferă posibilitatea de a accesa un credit rapid doar în baza cărții de identitate și a fluturașului de salariu. De cealaltă parte, băncile pun la dispoziția clienților credite de nevoi personale pentru care solicită o cerere, buletinul, documente de venit, acorduri de consultare și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale ANAF, în cazul salariaților sau, dacă este cazul, documente care să dovedească unde sunt folosiți banii împrumutați.

Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit?

Accesarea unui credit este o decizie ce trebuie cântărită foarte bine. În teorie, scopul acestuia este să te ajute să îți satisfaci o nevoie sau să rezolvi o problemă urgentă. Banii pe care-i primești printr-un credit online rapid pe card pot fi folosiți imediat. În practică, însă, există și riscul ca un împrumut nepotrivit să te ducă într-un impas financiar.

Înainte să soliciți un credit rapid sau un credit de nevoi personale trebuie să faci calcule precise, să știi ce venituri ai, care îți sunt cheltuielile lunare (rate, chirii, facturi, întreținere, alimente, transport) și care ar fi valoarea unei rate pe care o poți suporta, în plus față de tot ce ai deja de plătit.

Documentele necesare pentru creditele rapide

Dacă aplici pentru un credit de nevoi personale la un IFN, atunci lucrurile sunt foarte simple. Condițiile de aprobare a unui împrumut la o instituție nebancară sunt mai flexibile și mai accesibile comparativ cu băncile. În general, IFN-urile solicită pentru împrumuturi doar cartea de identitate, fluturașul de salariu sau talonul de pensie și contul unde va fi virată suma împrumutată. Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinești sunt vârsta minimă de 18 ani și maximă, în general în jurul a 70 de ani) și o vechime la locul de muncă între 3 și 6 luni. Avantajul instituțiilor nebancare, precum Biroul de credite rapide, IFN înregistrat la Banca Națională a României, este acela că oferă credite rapide și persoanelor care au un istoric negativ.

Documentele necesare pentru un credit de nevoi personale

Pe piața de creditare nebancară sunt IFN-uri care au în portofoliu și credite de nevoi personale. Documentele necesare aprobării unui astfel de împrumut sunt aceleași cu cele pentru creditele rapide: buletin, fluturaș de salariu sau talon de pensie ori un alt document care să ateste că ai un venit lunar, precum și contul bancar unde dorești să ți se vireze banii.

Băncile, însă, pot cere și alte acte justificative pentru a aproba un credit de nevoi personale, cum ar fi un acord de consultare și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale ANAF, precum și verificarea înregistrării în Biroul de Credite. De cele mai multe ori, instituțiile bancare nu aprobă creditele solicitate de persoanele care figurează cu istoric negativ de plată.

Creditele rapide și creditele de nevoi personale sunt de obicei negarantate. Documentele necesare pentru fiecare se stabilesc în funcție de politica fiecărei instituții bancare sau nebancare. Totuși, IFN-urile au condiții mai flexibile și aprobă împrumuturile doar în baza cărții de identitate și a documentului de venit.

Foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/romania-targu-mures-may-8-2020-1729035490

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0