Cod Portocaliu de caniculă. Valul de căldură va persista câteva zile

HomeActualitateRecomandate

Cod Portocaliu de caniculă. Valul de căldură va persista câteva zile

  Meteorologii au emis avertizare Cod Portocaliu, pentru ziua de miercuri, 19 iunie, însă temperaturile caniculare vor continua şi zilele urmă

Avertizare meteo: Caniculă, dar şi vijelii, grindină şi averse torenţiale
Se reinstalează canicula. Meteorologii au emis informare meteo de disconfort termic în perioada 17-20 august
Revine canicula. Trei zile cu temperaturi de până la 36 de grade
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis avertizare Cod Portocaliu, pentru ziua de miercuri, 19 iunie, însă temperaturile caniculare vor continua şi zilele următoare. Vor fi nopţi tropicale, cu temperaturi ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Ziua, temperatura din termometre va urca la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

 

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat”, transmite ANM.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0