Curg amenzile pentru nerespectarea măsurilor de prevenire COVID-19. ITM Olt, sancţiuni în rândul angajatorilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfăşurat ample acţiuni de verificare a modului în care angajatorii respectă măsurile de protecţie sanitară împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2.  Au fost depistate o serie de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere sau amenzi, valoarea totală a sancţiunilor aplicate ridicându-se la suma de 9.000 de lei.

Curg amenzile pentru nerespectarea măsurilor de prevenire COVID-19. ITM Olt, sancţiuni în rândul angajatorilor

Controalele s-au desfăşurat în zone aglomerate, pieţe, piscine, terase sau baruri

Distribuie pe Facebook

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 15-28 iulie, acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.


Au fost vizate domenii de activitate precum comerț cu amanuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, piscine.

Cele 40 controale au scos la iveală un număr de 37 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, din care 9 amenzi cu o valoare totală de 9.000 lei”, a precizat Cristian Ungureanu, inspector şef al ITM Olt.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini, nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție, neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.

Autorităţile anunţă că în perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .

 

COMMENTS