Cursuri de formare profesională, în meserii căutate pe piaţa muncii din Olt

După o pauză de aproximativ cinci luni, cauzată de pandemia COVID-19, AJOFM Olt reia organizarea cursurilor de formare profesională pentru şomeri sau persoanele care vor să se reorienteze profesional. Astfel, în luna august, sunt disponibile cursuri de formare în meseriile contabil, bucătar, frizer sau manichiurist-pedichiurist.

Cursuri de formare profesională, în meserii căutate pe piaţa muncii din Olt

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţele AJOFM Olt

Distribuie pe Facebook

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care nu au o specializare sau doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional, pot participa gratuit la cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Olt.

Astfel, în luna august, sunt puse la dispoziţia celor interesaţi patru cursuri pentru 56 de şomeri.  Bucătar, contabil,frizer şi manichiurist -pedichiurist sunt cursurile la care sunt aşteptaţi cei care nu au un loc de muncă.


Cursurile de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele înregistrate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt și care se regăsesc în una din următoarele situații : sunt șomeri, sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ, desfășoară activități în mediul rural și nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință, care este de 500 de lei.

COMMENTS