Curtea de Apel din Napoli a decis ca Darius Vâlcov să fie predat în ţară. Decizia poate fi atacată

HomeActualitateRecomandate

Curtea de Apel din Napoli a decis ca Darius Vâlcov să fie predat în ţară. Decizia poate fi atacată

  Curtea de Apel din Napoli a DISPUS PREDAREA lui Vâlcov Darius Bogdan, autorităților competente ale României, în executarea mandatului europe

Două decese şi 90 de cazuri noi COVID-19, raportate în Olt
Coronavirus: Autorităţile din judeţul Olt au pregătite două spaţii pentru carantină
Slatina, în continuare în scenariul roşu. Lista actualizată a cazurilor COVID-19 în fiecare localitate din Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Curtea de Apel din Napoli a DISPUS PREDAREA lui Vâlcov Darius Bogdan, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis în luna mai de către Tribunalul București.  Decizia instanței italiene nu e definitivă. Ministerul Justiției din România a confirmat informația, printr-un comunicat oficial.

 

Legat de situația persoanelor condamnate penal care se sustrag executării pedepsei în România, în calitate de ministru al Justiției fac câteva precizări:  Este cunoscut că sunt foarte puține persoane condamnate în România care folosesc jurisdicții străine și prevederi din legislația altor state, pentru a nu executa pedeapsa în România.  Este importantă consolidarea cooperării judiciare. România nu este un caz singular. Și alte state din UE se confruntă cu situații similare. Vă asigur că suntem activi, implicați în soluționarea acestei probleme.  Procedura de emitere și executare a mandatului european de arestare este una exclusiv judiciară, atribuțiile în acest domeniu fiind ale instanțelor de judecată.Atribuțiile Ministerului Justiției se referă doar la   facilitarea comunicării, asistării și sprijinirii   autorităților judiciare române și străine la emiterea și executarea MEA (mandatului european de arestare).

În acest context doresc să vă informez că, astăzi, Curtea de Apel din Napoli a DISPUS PREDAREA lui Vâlcov Darius Bogdan, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013.  Hotărârea nu este definitivă. Poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile, la Curtea de Casație a Italiei”, se precizează în comunicatul Ministerului.

Fostul ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spalare de bani. Acesta a plecat, dinainte de pronunţarea sentinţei, în Italia.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0