Darius Vâlcov va fi adus, astăzi, în ţară şi va fi plasat în închisoare pentru corupţie

HomePolitică

Darius Vâlcov va fi adus, astăzi, în ţară şi va fi plasat în închisoare pentru corupţie

  Darius Vâlcov va fi adus astăzi, în jurul orei 16.00, în ţară şi va ajunge la închisoare, fiind condamnat la şase cu executare. Fostul minis

Sondaj IMAS: PNL și PSD cresc în sondaje, scade Pro România
Rezultate alegerilor în Olt: Numele celor 9 parlamentari care ajung în Senat şi Camera Deputaţilor
Ludovic Orban: „Președintele Iohannis mi-a cerut să-l demit pe Raed Arafat. Am refuzat. Arafat a construit sistemul de urgenţă astfel încât să depindă foarte mult de el”
Distribuie acest articol

Loading

 

Darius Vâlcov va fi adus astăzi, în jurul orei 16.00, în ţară şi va ajunge la închisoare, fiind condamnat la şase cu executare. Fostul ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei este astfel extrădat din Italia,  fiind primul nume greu care este trimis în ţară de către justiţia italiană, pentru a-şi ispăşi pedeapsa pentru corupţie

O echipă de escortă de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională a fost trimisă în Italia pentru a-l prelua pe fostul ministru al Finanțelor, dar și fost primar de Slatina, ca să fie adus în țară, încătușat, și trimis în spatele gratiilor.

Este primul celebru condamnat definitiv în țară pe care juștiția italiană decide să-l trimită la pachet acasă pentru a-și îspăși pedeapsa, asta după ce, în multe alte cazuri, condamnați definitiv, în special pentru acuzații de corupție, au reușit să convingă judecătorii din Peninsulă că pot fi lăsați să trăiască acolo și mai ales să ignore condamările definitive.

În cazul lui Vâlcov, însă, care a reușit să plece în Italia chiar înainte de a primi condamnarea definitivă, de 6 ani de închisoare, pentru trafic de influență și spălare de bani, el a fugit cu gândul că va fi și el protejat și că va rămâne acolo nestingherit. Dar, în ceea ce-l privește, lucrurile s-au complicat dramatic, astfel încât două instanțe – Curtea de Apel din Napoli și Curtea Supremă de la Roma – au decis să pună în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele lui Vâlcov, iar această procedură a predării s-a rezolvat în doar câteva zile.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0