De sâmbătă, vremea intră într-un proces de încălzire. Temperaturile vor urca la 17 grade

HomeActualitate

De sâmbătă, vremea intră într-un proces de încălzire. Temperaturile vor urca la 17 grade

  Meteorologii anunță că ploile vor continua până la sfârșitul săptămânii, în unele zone din țară. Mai mult decât atât, va ninge la munte, iar

Weekend cu temperaturi de până la 26 de grade
Vremea se încălzeşte semificativ. Temperaturile vor ajunge la 20 grade Celsius
Temperaturi peste medie în aprilie. Prognoza pentru perioada 25 martie – 22 aprilie 2024
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii anunță că ploile vor continua până la sfârșitul săptămânii, în unele zone din țară. Mai mult decât atât, va ninge la munte, iar în nord-est se vor semnala, trecător, precipitații mixte.

 

Totul, din cauza unei zone de presiune scăzută care va continua să afecteze România și în zonele următoare, chiar dacă nu cu o intensitate atât de mare. Prezența unui nucleu de aer rece în altitudine va menține, de asemenea, un grad de instabilitate atmosferică, scrie meteoradar.ro.

Din fericire, vremea va începe să se amelioreze de astăzi, însă, în unele zone din centrul și sudul țării, vor fi posibile ploi și averse locale chiar și în prima parte a zilei de vineri.

În weekend se va încălzi din nou, iar sâmbătă temperaturile vor urca până la 13 – 17°C în cea mai mare parte a țării.

Informare meteorologică de vreme rea

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la ce trebuie să ne așteptăm, din punct de vedere al vremii, în perioada următoare.

Până vineri dimineață, ora 10:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit cantitățile de precipitații posibil a se înregistra în toate zonele țării, valorile acestora fiind cuprinse între 10-15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia putem să consemnăm chiar valori de 25-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp.

La altitudini mai mari de 1200 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei sau în partea de est a Transilvaniei vor fi și precipitații mixte.

 

Din punct de vedere al regimului de temperaturi, vorbim de o vreme care va fi caracterizată de valori la nivelul maximelor de cel mult 13…14 grade în partea de sud vest, acolo unde și la această oră consemnăm 12…14 grade Celsius, în timp ce în Moldova, în jumătatea nordică, doar 2…3 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Vremea se schimbă

De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de încălzire, pentru că vom consemna valori de până la 17 grade Celsius.

De altfel, ecartul termic la scara întregii țări, de sâmbătă, 10…17 grade, inclusiv în Capitală, o maximă de 14…15 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

Sursa: Antena 3

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0