Temperaturi peste medie în aprilie. Prognoza pentru perioada 25 martie – 22 aprilie 2024

HomeActualitate

Temperaturi peste medie în aprilie. Prognoza pentru perioada 25 martie – 22 aprilie 2024

  Vremea continuă să se încălzească. În toată țara vor fi temperaturi mai ridicate decât mediile lunii aprilie, potrivit meteorologilor care a

Weekend cu temperaturi de până la 26 de grade
Prognoza meteo actualizată: Vremea se încălzeşte în toată ţara
De sâmbătă, vremea intră într-un proces de încălzire. Temperaturile vor urca la 17 grade
Distribuie acest articol

Loading

 

Vremea continuă să se încălzească. În toată țara vor fi temperaturi mai ridicate decât mediile lunii aprilie, potrivit meteorologilor care au transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie – 1 aprilie

 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord- estul teritoriului.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 aprilie

 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 -15 aprilie

 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0