Subvenţii prin AJOFM Olt pentru angajatorii care primesc la lucru persoane din categoriile vulnerabile

HomeSocial

Subvenţii prin AJOFM Olt pentru angajatorii care primesc la lucru persoane din categoriile vulnerabile

  Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri întreţinători unici de familii

Angajatorii din Olt, amendaţi pentru munca la negru şi nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară
Campanie de control a ITM în service-urile auto şi şantierele din Olt
Munca la negru, în floare. 31 de persoane au fost găsite fără contract de muncă, de ITM Olt, în decembrie
Distribuie acest articol

Loading

 

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri întreţinători unici de familii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu un salariu minim brut pe ţară în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani. De asemenea, subvenţionate sunt şi locurile de muncă ale absolvenţilor.

AJOFM Olt anunţă că în luna ianuarie au fost alocate fonduri în valoare de 3225 mii lei pentru pentru a plati convenţiile cu angajatorii care au încadrat în muncă persoane aflate în categoriile vulnerabile. Conventiile au fost incheiate pentru un numar de 944 persoane conform art.85 din Legea nr.76/2002 (persoane peste 45 de ani, tineri NEET, someri unici sustinatori ai familiei monoparentale, someri cu handicap, someri de lunga durata) si pentru 4 absolventi, conform art.80 din Legea nr.76/2002.

De asemenea, pentru acest an, AJOFM Olt are fonduri pentru a suporta cheltuielile cu angajarea a aproape 1.000 de persoane din aceste categorii.

În perioada ianuarie-iunie 2024 vor fi incheiate conventii conform art.80 si art. 85 din Legea nr.76/2002 pentru un numar de 990 de persoane pentru care a fost alocat AJOFM Olt un buget de 14591 mii lei. Conventiile depuse in anul 2023 vor fi incheiate cu angajatorii care indeplinesc conditiile legale la aceasta data.

AJOFM OLT va incheia conventiile in ordinea depunerii lor, respectiv ianuarie 2023 si pana la data cand va fi atins numarul de 990 de persoane pentru care au fost alocate fonduri in bugetul anului 2024.

In anul 2024 au fost depuse pana la aceasta data conventii conform art.85 din Legea nr.76/2002 pentru un numar de 15 persoane”, transmite AJOFM Olt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0