Decizia TAS: Simona Halep se poate întoarce pe teren. Suspendarea de 4 ani a fost redusă la 9 luni

HomeSport

Decizia TAS: Simona Halep se poate întoarce pe teren. Suspendarea de 4 ani a fost redusă la 9 luni

  Simona Halep a primit verdictul TAS în cazul suspendării sale, după audierile care au avut loc în luna februarie. Conform deciziei TAS, susp

FOTO. CSM Slatina, cantonament reuşit. „Toată lumea a răspuns bine pregătirii”
CSM Slatina nu va relua antrenamentele până la ridicarea stării de urgenţă. Jucătorii au program individualizat
CSM Slatina se reuneşte miercuri pe Stadionul „1 Mai”
Distribuie acest articol

Loading

 

Simona Halep a primit verdictul TAS în cazul suspendării sale, după audierile care au avut loc în luna februarie. Conform deciziei TAS, suspendarea pentru Simona Halep a fost redusă de la patru ani la nouă luni. Asta înseamnă că ea se poate întoarce pe terenul de tenis.  De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) în urma audierilor care au avut loc în perioada 7 – 9 februarie. Decizia de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, iar asta înseamnă că perioada a expirat pe 6 iulie 2023. Practic, Simona Halep a stat suspendată mult peste termenul decis de TAS TAS a decis reducerea suspendării pentru Simona Halep de la 4 ani la 9 luni .

TAS admite apelul depus de Simona Halep şi reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni. Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător. De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obţinute de dna Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament şi premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA şi apelul depus de Simona Halep este admis în parte (cererea sa de antedatare a începerii suspendării la 29 august 2022 este respinsă)”, a precizat TAS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0