Decizie definitivă: Primarul Cătălin Cherecheș merge la închisoare pentru cinci ani

HomePolitică

Decizie definitivă: Primarul Cătălin Cherecheș merge la închisoare pentru cinci ani

  Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat astăzi, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoa

Alţi consilieri locali şi judeţeni ai PNL au trecut la PSD Olt
Florin Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. Nicolae Ciucă, favorit să preia preşedinţia partidului
Liberalii olteni trec în partidul lui Orban: „O să urmeze un val de demisii în PNL Olt”
Distribuie acest articol

Loading

 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat astăzi, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul de mită. Este aceeași sentință pronunțată în primă instanță.

 

În completul de judecată s-a aflat judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască prin intermediul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș.

Socrii primarului au fost arestați preventiv

În urmă cu aproape două săptămâni, avocatului lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, spunea la Antena 3 CNN că se așteaptă la o decizie în favoarea clientului său la Curtea de Apel din Cluj.

„Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată.

De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele – și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului – fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți.

Noi, apărarea, eram optimiști că – având în vedere această hotărâre a ÎCCJ – soluția ar fi trebuit să fie una favorabilă domnului Cherecheș. Pentru că decizia ÎCCJ nu lasă loc de interpretare judecătorului, ea este obligatorie”, a susținut avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Sursa: Antena 3

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0