Prima solicitare de avizare a unui centru de sacrificare a mieilor, în judeţul Olt, este înregistrată de la primăria Osica de Sus, care an d
Prima solicitare de avizare a unui centru de sacrificare a mieilor, în judeţul Olt, este înregistrată de la primăria Osica de Sus, care an de an înfiinţează un spaţiu special în târgul săptămânal, de unde cetăţenii îşi pot achiziţiona mielul de Paşte. Solicitarea de avizare a centrului temporar este pentru data de 17 aprilie, adică în ziua de Florii, şi 23 aprilie, în Sâmbăta Paştelui.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a primit o primă solicitare de avizare sanitar veterinară a unui centru temporar de sacrificare a mieilor în târgul săptămânal din localitatea Osica de Sus. Astfel, centrul va fi avizat pentru zilele de 17 şi 23 aprilie. Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa, în perioada următoare sunt aşteptate solicitări şi din partea autorităţilor locale din Drăgăneşti-Olt şi Caracal.
„Chiar astăzi am primit solicitare de avizare temporară a unui centru de sacrificare a mielor în localitatea Osica de Sus, pentru zilele de 17 şi 23 aprilie. Ne aşteptăm să primim solicitări şi de la Drăgăneşti-Olt şi Caracal. De oicei, în aceste zone se sacrifică în ultimele trei zile dinaintea Paştelui”, a precizat Venera Popa, purtător de cuvânt al DSVSA Olt.
Autorităţile recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor .
Sesizările sau reclamaţiile în domeniul siguranţei alimentelor pot fi făcute la numerele de telefon: 0372753837/ 0372753838.
Potrivit crescătorilor de ovine din judeţul Olt, în acest an, preţul unui kilogram de carne de miel va fi undeva la 35 de lei.
COMMENTS