Echipa de tenis de masă a României merge la Jocurile Olimpice, după calificarea în sferturile Campionatului Mondial

HomeSport

Echipa de tenis de masă a României merge la Jocurile Olimpice, după calificarea în sferturile Campionatului Mondial

  Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial şi s-a calificat la Jocurile Oli

Slătinencele Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, vicecampioane naţionale în proba dublu fete
Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, la Open-ul Spaniei
VIDEO. Slătinencele Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, campioane naţionale la dublu fete
Distribuie acest articol

Loading

 

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial şi s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024, după ce a învins cu 3-0 reprezentativa similară a Egiptului. Meciurile au fost câştigate de Bernadette Szocs, Eliza Samara şi slătineanca Adina Diaconu.

Performanţă extraordinară pentru echipa feminină d etenis de masă a României. Tricolorele pregătite de Viorel Filimon s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial şi s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2024.

Campioanele Jocurilor Europene și-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud și au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume, iar bucuria a fost dublă de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice. 

Performanța a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile CM, o întâlnire în care sportivele antrenate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff și-au păstrat calmul și au fost la fel de tenace precum în meciurile disputate de-a lungul competiției.

Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs și-a folosit loviturile câștigătoare pentru începutul dorit, iar Elizabeta Samara s-a adaptat condițiilor de joc, în ciuda unui start nedorit, pentru o bucurie emoționantă după ce a întors scorul de la 0-2. Punctul necesar cu Egipt a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victoria cu 3-0, datorită unui joc superior adversarei”, transmite Federaţia Română de Tenis de Masă.

România- Egipt 3-0, în optimile de finală de la Campionatul Mondial:

  • Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)
  • Elizabeta Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)
  • Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

Astfel, cu echipa feminină calificată la Jocurile Olimpice și două sportive care vor fi nominalizate în proba de simplu, lotul feminin își continuă drumul la CM cu un moral excelent, iar pentru locul în semifinale și medalia mondială va înfrunta Japonia, joi, de la 13:00

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Felicitari echipei feminine de tenis de masa a Romaniei pentru aceasta performanta extraordinara! Este o bucurie mare pentru noi toti sa vedem cum reprezentantele noastre au reusit sa se califice in sferturile de finala ale Campionatului Mondial si, mai mult, la Jocurile Olimpice din 2024. Este o mandrie pentru tara noastra sa avem astfel de talente si sportive de top care ne fac sa ne simtim onorati si mandri. Va tinem pumnii stransi si suntem convinsi ca veti face fata cu brio si in meciul urmator impotriva Japoniei. Haide Romania!

DISQUS: 0