Părinţii care au copii cu vârsta până la 11 ani pot lucra de acasă 4 zile pe lună

HomeSocial

Părinţii care au copii cu vârsta până la 11 ani pot lucra de acasă 4 zile pe lună

  Angajații români care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot lucra patru zile pe lună în regim de telemuncă, potrivit noii legi promulgate

Alocaţiile copiilor nu mai cresc din luna iulie. Majorarea se amână pentru anul viitor
VIDEO. Poliţiştii olteni au adus zâmbete pe chipul unor copii din Tia Mare, Izbiceni şi Cilieni
DGASPC Olt continuă să caute asistenţi maternali pentru copiii aflaţi în grija statului
Distribuie acest articol

Loading

 

Angajații români care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot lucra patru zile pe lună în regim de telemuncă, potrivit noii legi promulgate de Klaus Iohannis.

Potrivit actului normativ, „la cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”.

În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 81/2018, salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului, mai prevede legea promulgată.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0