HĂRŢI. Avertizări meteo de caniculă, dar şi vijelii, descărcări electrice şi averse torenţiale

HomeActualitateRecomandate

HĂRŢI. Avertizări meteo de caniculă, dar şi vijelii, descărcări electrice şi averse torenţiale

  Meteorologii au emis avertizări de instabilitate atmosferică, vijelii, grindină şi averse torenţiale, începând de astăzi, până sâmbătă. De a

Lista cu incidenţa COVID-19 în localităţile din Olt. Slatina, la un pas de scenariul roşu.  Rata de infectare a ajuns la 2.59 la mia de locuitori
9 persoane testate pozitiv, dar şi două decese înregistrate în Olt, în ultimele 24 de ore
Noile îmbolnăviri au legătură cu focarul de la fabrica slătineană unde au fost confirmaţi cinci cetăţeni turci
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis avertizări de instabilitate atmosferică, vijelii, grindină şi averse torenţiale, începând de astăzi, până sâmbătă. De asemenea, peste avertizările de ploi torenţiale a fost emis şi un Cod Portocaliu de caniculă.

În intervalul 21 iulie, ora 15:00 – 22 iulie, ora 10:00, în cea mai mare parte a țării, printre care şi Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

De asemenea,  în intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00, va fi Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp)”, transmite ANM.

Cod Portocaliu de caniculă

ANM a emis, de asemenea, pentru data de 22 iulie, avertizări cu privire la un alt val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat. Județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și municipiul București

Sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0