Florin Barbu, despre grantul direct de 100 euro/hectar. „Acest ajutor se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor pentru anul de cerere 2023”

HomeAgricultură

Florin Barbu, despre grantul direct de 100 euro/hectar. „Acest ajutor se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor pentru anul de cerere 2023”

  Fermierii care au depus cereri pentru plata pe suprafaţă în anul 2023 vor beneficia de un grant direct, în valoare de 100 de euro la hectar

S-a aprobat programul de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru 2023
Ministrul Agriculturii: „Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor”
Aproape 17.000 de cereri, pentru plata pe suprafaţă, depuse electronic de fermieri
Distribuie acest articol

Loading

 

Fermierii care au depus cereri pentru plata pe suprafaţă în anul 2023 vor beneficia de un grant direct, în valoare de 100 de euro la hectar pentru culturi precum grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiță de toamnă. Beneficiarii se vor prezenta, până pe data de 8 martie, în centrele locale sau judeţene ale APIA pentru a semna cererile pretipărite.

 

Centrele locale și județene ale APIA au început să primească cererile, perioada de depunere fiind 29 ianuarie – 08 martie 2024, inclusiv, pentru acordarea ajutorului de 100 de euro/ ha, pentru sectorul vegetal.

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafață și este echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro.

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăși echivalentul în lei a 280.000 euro.

Beneficiarii sunt fermierii care au solicitat plata pe suprafaţă. Aceştia se vor prezenta la centrele locale sau judeţene de care aparţin pentru a semna cererile pretipărite.

Guvernul a alocat, din bugetul Ministerului Agriculturii, suma de 1.200.000.000 lei pentru plata acestui ajutor de stat. Plata se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

Acest ajutor de stat se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului pentru anul de cerere 2023, pentru minimum 1ha cu una sau mai multe dintre culturile: grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiță de toamnă.

Am promis încă de anul trecut, că acordăm acest ajutor fermierilor români și continuăm să îi susținem, să îi ascultăm, să dialogăm și să lucrăm împreună pentru dezvoltarea agriculturii românești!”, transmite ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0