FOTO. Cel mai nou parc pentru recreere, sport şi agrement este deschis slătinenilor. „Este un angajament pe care l-am făcut pentru municipiul nostru”

HomeRecomandateAdministrație

FOTO. Cel mai nou parc pentru recreere, sport şi agrement este deschis slătinenilor. „Este un angajament pe care l-am făcut pentru municipiul nostru”

  Cel mai nou parc integrat pentru recreere, sport şi agrement, din Slatina, Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu”, din cartierul Progresul, este d

Acţiunea de dezinfectare a zonelor aglomerate continuă în Caracal
FOTO. Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. S-a aprobat hotărârea de Guvern privind construirea noii arene
FOTO. Moş Nicolae a ajuns la copiii din Corabia. Primăria a împărţit 1.600 de pachete cu dulciuri
Distribuie acest articol

Loading

 

Cel mai nou parc integrat pentru recreere, sport şi agrement, din Slatina, Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu”, din cartierul Progresul, este deschis slătinenilor. Cu ocazia inaugurării, vor fi trei zile de spectacole, zone de street food dar şi un concurs de skateboarding.

 

La deschiderea celui mai nou parc din municipiul Slatina au fost prezenţi alături de primarul Emil Moţ, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, dar şi parlamentarii olteni Marius Iancu, Florin Barbu şi Liviu Voiculescu.

Astăzi, este o zi cu totul specială pentru mine, deoarece am avut bucuria de a inaugura Baza Sportivă și de Agrement Dumitru Dobrescu.

Acest proiect de suflet este rezultatul multor ore de muncă, dedicare, pasiune și sunt mândru că l-am realizat.

Este un vis devenit realitate și un angajament pe care l-am făcut pentru municipiul nostru. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect!

Sper ca această bază sportivă să fie un loc de bucurie și sănătate pentru toți locuitorii noștri”, a precizat primarul Slatinei, Emil Moţ.

În baza sportivă şi de agrement „Dumitru Dobrescu” există un skateparc pe o suprafaţă de 3.600 metri pătraţi, locuri de joacă – peste 1.000 de metri pătraţi, două terenuri de sport – unul multifuncţional de fotbal şi handbal, un teren de baschet, o zonă de citit, o zonă pentru şah, un miniamfiteatru pentru copii de aproximativ 100 de locuri, un spaţiu comercial, plus aproximativ 7.600 de metri pătraţi de spaţiu verde.

Îl felicit pe Emil Moț pentru această inițiativă extraordinară de a le reda slătinenilor, cel mai modern și interactiv parc din România, care răspunde tuturor așteptărilor.

Skate Parcul, cel mai mare din țară și al doilea din sud-estul Europei, aduce o imensă bucurie iubitorilor acestui sport și devine un punct de atracție preferat de slătineni, dar și de cei care vor avea o bază la standarde europene pentru competițiile sportive internaționale, de acest gen. Parcul include și terenuri de fotbal, tenis, locuri de joacă pentru copii, o zonă de șah, echipamente moderne pentru sport în aer liber și băncuțe inteligente.

Alături de Pădurea Strehareți, Parcurile Tineretului, Eugen Ionescu, Pitești, Catedrală, BCR, cele de la Casa de Cultură a Tineretului și din zona Direcției Economice creează o suprafață verde importantă,  în care slătinenii își pot petrece timpul liber și reprezintă  o dovadă clară a politicilor orientate spre crearea unor spații publice de calitate, unde cetățenii, de orice vârstă, să se bucure de momente de relaxare și recreere.

Slatina este astăzi un oraș frumos, verde, sigur, curat, cochet și efervescent din punct de vedere cultural, sportiv și economic, datorită administrației primarului Emil Moț. Sub conducerea sa, proiecte importante de mobilitate urbană au prins viață fiind atrase fonduri europene și guvernamentale, care au transformat orașul în toate aspectele: sistem de iluminat inteligent, autobuze electrice, reabilitarea și dotarea unităților de învățământ, semaforizare inteligentă, sisteme de colectare a deșeurilor îngropate, locuri de parcare modulare, străzi modernizate, reabilitarea a 80% din blocuri.

Experiența și viziunea coerentă administrativă trebuie să continue, pentru ca Slatina să se dezvolte continuu și să treacă frumos de la o etapă la alta a modernizării”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

În aceste zile, pe scena amplasată în parcul din cartierul Progresul vor urca artiști precum Shift, Jo, Basska, Spike, Cabron și Andia.

De asemenea, sâmbătă se va desfășura competiția Slatina Skate Open unde vor participa skateri din țări precum Israel, Anglia, Suedia, Statele Unite ale Americii, Bulgaria și Franța.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0