FOTO. Plan Roşu de intervenţie în oraşul Scorniceşti. Tribuna stadionului s-a prăbuşit peste 15 persoane (Exerciţiu ISU)

HomeEveniment

FOTO. Plan Roşu de intervenţie în oraşul Scorniceşti. Tribuna stadionului s-a prăbuşit peste 15 persoane (Exerciţiu ISU)

  15 persoane rănite, după ce tribuna stadionul din Scorniceşti s-a prăbuşit, în urma unui cutremur. A fost activat Planul Roşu, iar autorităţ

VIDEO. Accident deosebit de grav pe DN 7. Victime multiple, după ce un microbuz s-a răsturnat
FOTO. Accident grav pe Autostrada Soarelui. Circulația spre mare este blocată. A fost activat planul roșu
FOTO. Accident cu 33 de victime, în Arad. Planul Roşu activat, după ce un autocar s-a răsturnat
Distribuie acest articol

Loading

 

15 persoane rănite, după ce tribuna stadionul din Scorniceşti s-a prăbuşit, în urma unui cutremur. A fost activat Planul Roşu, iar autorităţile intervin. Din fericire, este doar scenariul unui exerciţiu pus în aplicare de ISU Olt.

Planul Roșu de intervenție a fost testat, miercuri, 28 septembrie, în cadrul unui exercițiu desfășurat în orașul Scornicești. Conform scenariului, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7.2 grade pe scara Richter, au fost afectate mai multe imobile din orașul Scornicești, dar și rețelele de utilități publice.

La stadionul Scornicești, în urma prăbușirii unei porțiuni din tribună, 15 persoane au rămas blocate sub dărâmături.

Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul judeţului Olt s-a activat planul roşu de intervenţie.

La locul evenimentului s-au deplasat echipaje de prim ajutor din cadrul SMURD Olt, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru descarcerare, cu punctul medical avansat, o autospecială pentru intervenție la înălțime, un container multirisc, dar și mai multe autospecială de stingere.

De asemenea, la locul evenimentului au acționat echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt, Inspectoratului de Poliție Olt și Inspectoratului de Jandarmi Olt.

Pentru remedierea avariilor la rețelele de utilități publice, au intervenit echipaje specializate ale operatorilor de gaze, apă și electricitate.

Toate persoanele surprinse sub dărâmături au fost evacuate, s-a efectuat triajul la fața locului și au fost transportate în Punctul Medical Avansat, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale.

Sub coordonarea Directorului de Salvări Medicale, victimele au fost transportate către unitățile spitalicești, cu echipaje SMURD și SAJ.

În scenariul exercițiului a fost cuprins și un accident rutier, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată.

Victima a fost extrasă de pompierii de la descarcerare și transportată la UPU Slatina, cu diverse traumatisme.

Exercițiul s-a desfășurat cu sprijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Scornicești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scornicești.

„Scopurile principale ale exerciţiului au fost antrenarea structurilor de intervenţie implicate, verificarea timpilor de răspuns în cazul producerii unui eveniment major şi testarea viabilităţii planului roşu de intervenţie”, a precizat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 1
 • comment-avatar
  Marius Ion 2 ani ago

  In cat timp au ajuns ambulantele ?!
  O singura data am avut nevoie de ambulanta, de urgenta, pentru un stop cardio respirator si…nu au fost ambulante in Scornicesti…”o sa trimitem cel mai apropiat echipaj” ; ” unde se afla cel mai apropiat echipaj?” ; ” la Slatina”…si…au ajuns in timp „record”, aproximativ 40 min (drum de 15 min, cu masina fara prioritate si nu cu 200 km/h)…un echipaj care aveau chef de glume si ironii…au declarat decesul, intr-un final… Asa ca lasati teatrul asta de 2 lei, cu exercitii planificate. Vreti sa vedeti la ce nivel sunt ?! Da-ti alarma, fara sa stie absolut nimeni din acea institutie si o sa vedeti atunci…dezastrul.
  Sa va fereasca Dumnezeu de probleme, sa nu aveti nevoie vreodata de ambulanta !
  Multa sanatate va doresc !

DISQUS: 0