Luca, un băieţel de trei ani din Slătioara, are nevoie de ajutor. Diagnosticat cu paralizie cerebrală, părinţii cer sprijin pentru a continua terapia micuţului

HomeSocial

Luca, un băieţel de trei ani din Slătioara, are nevoie de ajutor. Diagnosticat cu paralizie cerebrală, părinţii cer sprijin pentru a continua terapia micuţului

O familie din Slătioara luptă din răsputeri pentru a-şi vedea copilul cel mic mergând într-o bună zi. Costurile cu terapia lui Luca, care are paralizie cerebrală infantilă şi note de autism, se ridică la o sumă care pentru unii poate părea mică, însă părinţii nu mai pot face faţă costurilor. O sesiune de terapie,la o clinică din Alba Iulia, care cuprinde 12 zile de exerciţii, se ridică undeva la 4.500 de lei. Luca a urmat până acum cinci astfel de sesiuni, iar pentru a continua are nevoie de sprijinul nostru.

Luca nu merge, nu vorbeşte, iar pentru a continua terapia are nevoie de sprijin financiar

Ajutorul de deces s-a majorat la 6.789 de lei. Ce documente se depun la CJP Olt
Trei firme amendate de ITM Olt, în noiembrie, pentru muncă la negru
ITM Olt, controale la agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate
Distribuie acest articol

Loading

Luca are trei ani şi o lună, însă nu se poate bucura la fel ca ceilalţi copii de vârsta lui. Nu merge, nu vorbeşte, iar lumea din jur îi pare abstractă. Când a simţit că Luca nu se dezvoltă ca frăţiorul lui mai mare, Georgiana a început să caute ajutor.

„Am făcut un RMN la Spitalul Obregia, în mai 2018, şi ni s-a spus că nu are nimic cerebral. Peste câteva luni, am mers la privat. Ni s-a spus că are displazie pe partea stângă, materie cenuşie îngroşată, diagnosticul fiind paralizie cerebrală infantilă”, povesteşte, cu lacrimi în ochi, Georgiana, mămica lui Luca.

De la şapte luni, Georgiana şi Luca au început lupta cu diagnosticul crunt. Din păcate, terapiile micuţului au ajuns prea costisitoare pentru familia Mihalache din Slătioara.

„ Am făcut inclusiv testul genetic în Germania, pentru care am plătit 1.700 de euro. De la şapte luni, am început terapia. Am fost prima dată în Slatina, după aceea la Craiova, iar de câteva luni mergem la o clinică în Alba Iulia, unde face kinetoterapie şi terapie pentru autism. Luca nu merge nici măcar de-a buşilea, nu interacţionează cu noi, iar frăţiorul lui, care are şase ani, este foarte afectat. Trage de el să se joace împreună, dar Luca nu poate”, mai spune Georgiana Mihalache.

Luca trebuie să ajungă la o nouă sesiune de terapie, la clinica din Alba Iulia, însă părinţii nu reuşesc să mai strângă banii necesari. Timpul este un dezavantaj pentru micuţ, care până acum a efectuat cinci astfel de sesiuni. Costurile unei sesiuni de terapie, care include 12 zile de tratament, plus cazarea, se ridică undeva la 4.500 de lei.

O zi de terapie costă 254 lei, iar o zi de cazare 70 de lei. Avem nevoie în continuare de sprijin pentru ca Luca sa meargă, într-o bună zi, pe picioarele lui”, mai spune Georgiana.

Georgiana a fost urmărită în timpul sarcinii, a mers la controale, însă problemele micuţului nu au fost depistate ecografic.

Cei care doresc să-l ajute pe Luca pot dona în contul RO95RZBR0000060021346346 (Brînduşa Georgeta, bunica copilului). Orice sumă îi va ajuta pe părinţi să continue terapia micuţului Luca.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0