0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Misiuni de audit la fermele din Olt care au fost lovite de pesta porcină. Aproximativ 100.000 de porci au fost ucişi

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Doi auditori din cadrul Directoratului General pentru Sănătatea și Siguranța Alimentelor vor evalua modul în care a apărut pesta porcină în fermele din judeţul Olt. Astfel de controale au mai fost dispuse în judeţele Ialomiţa, Argeş şi Călăraşi. Controalele în judeţul Olt se vor desfăşura astăzi, 8 decembrie.

În această săptămână are loc o Misiune de audit DG(SANTE)/2021-7501, privind implementarea controalelor oficiale în domeniul sănătății animale sub raportul pestei porcine africane, în mod special în ceea ce privește acțiunile întreprinse cu privire la eradicarea acesteia, transmite Direcţia Sanitar Veternară şi pentru Siguranţa Animalelor Olt.

Controlul în exploataţiile din judeţul Olt este programat astăzi, 8 decembrie.

Echipa misiunii este constituită din doi auditori din cadrul Directoratului General pentru Sănătatea și Siguranța Alimentelor .

Scopul acestui audit este :

-Să evalueze dacă cerințele legale relevante și standardele aplicate în pesta porcină africană au fost implementate în mod eficient și specific .

-Este focusat pe a evalua fiabilitatea controalelor oficiale, pe investigațiile autorităților veterinare întreprinse ca urmare a apariției focarelor de pestă porcină africană”, transmite DSV Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.  

Delegația a selectat patru județe din țară unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană în exploatații comerciale de porci pentru a face verificări . Au fost deja verificate județele Ialomița și Argeș , astăzi verificarea se desfășoară în Olt și mâine la Călărași .

Cinci focare de pestă porcină au fost confirmate, în ultima perioadă, în exploataţiile comerciale din judeţul Olt, în urma acestora fiind ucişi aproximativ 100.000 de porci.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email