VIDEO. Incendiu puternic noaptea trecută într-o comună din Olt. Focul a izbucnit de la coşul de fum

HomeEveniment

VIDEO. Incendiu puternic noaptea trecută într-o comună din Olt. Focul a izbucnit de la coşul de fum

Acoperișul unei case și bunurile dintr-o camera de locuit, au ars, în această noapte, în urma unui incendiu puternic izbucnit în localitatea Crâmpoia.

VIDEO. Migranţi ajutaţi să traverseze Dunărea, contra unor sume de până la 13.000 de euro, de un grup infracţional, destructurat de DIICOT
Adolescentă de 16 ani, din Craiova, reţinută pentru furt. Se cere arestarea preventivă
Dosar penal pentru un tânăr, din Studina, prins băut şi fără permis, pe un drum din localitate
Distribuie acest articol

Loading

Pompierii Detașamentului Slatina au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD. La fața locului a intervenit și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crâmpoia.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile dintr-o camera de locuit, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, fiind salvate șase camere de locuit, două băi, o bucătărie și bunurile din acestea, dar și 50 de metri pătrați din acoperișul casei. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o camera de locuit și aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Majoritatea incendiilor din această perioadă se produc din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător.

Principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul;

-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se va aplica un strat de var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0