Noua ofertă pentru încetarea grevei: Creştere a salariilor cu 1.000 de lei brut şi o majorare cu 40% de la anul

HomeInvățământ

Noua ofertă pentru încetarea grevei: Creştere a salariilor cu 1.000 de lei brut şi o majorare cu 40% de la anul

  Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației, Ligia Deca, le-au făcut o nouă ofertă profesorilor în urm

Sorin Cîmpeanu a anunţat că primele teste de salivă vor fi distribuite de urgenţă în teritoriu
Ministrul Educaţiei a anunţat rata de vaccinare anti-Covid în rândul elevilor
Sorin Cîmpeanu: „Susţin prezenţa fizică în şcoli, acolo unde rata de infectare e mică, fără alte condiţionări”
Distribuie acest articol

Loading

 

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației, Ligia Deca, le-au făcut o nouă ofertă profesorilor în urma negocierilor de la Palatul Victoria. Oferta constă în mărirea cu 1.000 de lei brut a salariilor pentru personalul didactic și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, începând cu 1 iunie 2023, printr-o Ordonanţă de Urgenţă care va fi adoptată mâine.

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024. Măsurile incluse în Ordonanța de urgentă se vor aplica începând cu 1 iunie 2023.

Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor., potrivit unui comunicat al guvernului, remis miercuri, în urma discuțiilor.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0