Pagube însemnate în urma unui incendiu izbucnit noaptea trecută la Cilieni

HomeEveniment

Pagube însemnate în urma unui incendiu izbucnit noaptea trecută la Cilieni

  Un incendiu a izbucnit noaptea trecută, într-o gospodărie din Cilieni, din cauza unui scurtcircuit electric. Din fericire, s-au produs doar

Anchete ale ITM Olt, după ce un bărbat din Drăgăneşti-Olt a fost lovit mortal de tren, iar un muncitor în construcţii din Balş a decedat la spital
Razie printre şoferii din Olt: 78 de permise reţinute în weekend
Slătinean cu alcoolemie de 0.90 mg/l, prins în trafic pe strada Fântânilor
Distribuie acest articol

Loading

 

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută, într-o gospodărie din Cilieni, din cauza unui scurtcircuit electric. Din fericire, s-au produs doar pagube materiale, însă destul de însemnate. Au ars o magazie, 15 tone de cărbuni, cinci tone de lemne de foc, o tonă de cereale, iar două solarii au fost afectate de flăcări.

 

Pompierii Gărzii Vișina și Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Cilieni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie.

 

În sprijin a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tia Mare cu o autospecială de intevenție.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la magazie și bunurile depozitate  în interior. Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate.

În urma evenimentului a ars magazia cu suprafața de circa 50 metri pătrați, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale și a fost afectată folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați”, transmite ISU Olt.  

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

Măsuri de prevenire:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0