Persoanele cu studii liceale şi-au găsit mai repede un loc de muncă prin intermediul AJOFM Olt

HomeSocial

Persoanele cu studii liceale şi-au găsit mai repede un loc de muncă prin intermediul AJOFM Olt

  Peste 1.300 de persoane şi-au găsit, în primele trei luni ale anului, un loc de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea For

Peste 350 de persoane s-au angajat, în ianuarie, prin intermediul AJOFM Olt
Mai puţin de 300 de olteni şi-au găsit un loc de muncă, prin AJOFM Olt, în prima lună a anului
Puţin peste 4.000 de persoane angajate prin AJOFM Olt, în primele opt luni ale anului
Distribuie acest articol

Loading

 

Peste 1.300 de persoane şi-au găsit, în primele trei luni ale anului, un loc de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Cele mai multe dintre acestea au studii liceale, urmate de studii gimnaziale. Cele mai puţine persoane încadrate în muncă, în această perioadă, au studii universitare.

 

În primele trei luni ale anului 2024, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, 1.377 persoane au fost încadrate în muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie 2024, 633 au peste 45 de ani, 278 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 191 au între 25 și 35 de ani, iar 275 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 625 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 752 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (458), urmate de cele cu studii gimnaziale (323), profesionale (285), 69 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele trei luni ale anului 2024, 627 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.416 persoane.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0