Peste 150 de cazuri de gripă confirmate şi alte două decese înregistrate, în Olt, în ultima săptămână

HomeRecomandateSănătate

Peste 150 de cazuri de gripă confirmate şi alte două decese înregistrate, în Olt, în ultima săptămână

  DSP Olt raportează 173 de cazuri de gripă confirmate, dar şi două decese în rândul persoanelor nevaccinate şi care sufereau de alte boli în

Autoturisme sparte noaptea trecută în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Autorii furtului nu au fost încă identificaţi
S-a semnat contractul de finanţare a proiectului „Reabilitare termică pentru creşterea eficienţei energetice la SJU Slatina, de peste 38 de milioane de lei
De la 1 iulie, pacienţii cu patologii de chirurgie plastică şi urologice, de la SJU Slatina, au parte de asistenţă medicală continuă în urma înfiinţării unor noi linii de gardă
Distribuie acest articol

Loading

 

DSP Olt raportează 173 de cazuri de gripă confirmate, dar şi două decese în rândul persoanelor nevaccinate şi care sufereau de alte boli în săptămâna 29 ianuarie-4 februarie.

 

În săptămâna 29.01- 04.02.2024, la nivelul judeţului Olt, s-au înregistrat 1544 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 58 internari, 326 cazuri de Pneumonii cu 68 internari si 173 cazuri de gripa confirmate din care 155 cazuri sunt confirmate prin teste rapide.

Pacientii s-au prezentat in serviciile specializate ale unitatilor sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibila cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul”, transmite DSP Olt.

În sezonul rece 2023/ 2024 s-au înregistrat cinci decese prin gripa ( 3 cazuri au fost confimate cu virus gripal AH1, iar două cazuri au fost confirmate cu virusul gripal tip A nesubtipate). Ultimele două decese sunt în rândul unor persoane nevaccinate, care sufereau şi de alte boli.

–  Decese înregistrat pe 31 ianuarie: persoana din mediul rural, de sex feminin,varsta 74 ani, nevaccinata AG, cu comorbiditati (Hipetensiune arteriala, obezitate). A primit tratament antiviral (Tamiflu). Rezultat pozitiv tip A.

– Deces s-a inregistratîn data de 3 februarie:  persoana din mediul rural, de sex masculin,varsta 78 ani, nevaccinat AG, cu comorbiditati (fibrilatie atriala, infarct miocardic vechi, AVC sechelar). A primit tratament antiviral. Rezultat pozitiv tip A.

Situatia cumulativa a cazurilor de gripa in intervalul 01.10.2023 – 05.02.2024:

Total cazuri = 448 cazuri confirmate, din care:

– 77 cazuri confirmate prin metoda RT- PCR:

– 45 cazuri cu virusul gripal tip A nesubtipate, din care 2 decese;

– 9 cazuri cu virusul gripal tip Asubtip H3;

– 20 cazuri cu virusul gripal tip Asubtip H1 pdm 09, din care 3 decese

– 1 caz dubla infectie cu virusul gripal tip Asubtip H1 si tip A subtip H3;

– 2 cazuri cu virusul gripal tip B.

– 371 cazuri confirmate prin teste antigenice rapide:

– 370 cazuri confirmat pentru virusul gripal tip A ( teste antigenice rapide );

– 1 caz confirmat pentru virusul gripal tip B ( test antigenic rapid );

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0