Petrolul Potcoava va juca barajul de promovare în Liga a III-a

Biroul Executiv al AJF Olt a decis îngheţarea Ligii a IV-a, cu menţinerea clasamentului actual. Cu un avans de patru puncte faţă de principala urmăritoare, Oltul Curtişoara, Petrolul Potcoava va fi echipa care va reprezenta judeţul Olt la barajul de promovare în Liga a III-a.

Petrolul Potcoava va juca barajul de promovare în Liga a III-a

Barajul de promovare se va disputa în trei. Campioana Oltului va întâlni reprezentativele simillare din Teleorman şi Vâlcea

Distribuie pe Facebook

Astăzi, a avut loc sedinta Biroului Executiv al AJF Olt, în care s-a analizat situaţia actuală a activităţii fotbalistice judeţene generată de criza pandemică si măsurile în conformitate adoptate de autorităţile competente. Cum formaţiile din judeţ nu pot respecta protocolul sanitar, s-a decis îngheţarea Ligii a IV-a, iar Petrolul Potcoava va fi desemnată campioană a judeţului Olt.

În luarea acestei decizii s-a tinut cont de urmatoarele aspecte: timpul avut la dispoziţie, între data de reluare a competiţiei (19 iulie în cel mai optimist scenariu – dacă autoritătile competente ale statului permit desfăşurarea jocurilor fară obligativitatea efectuarii testelor COVID 19 pentru participanţi) şi data limită de transmitere a câştigatoarei Campionatului Ligii a IV-a către Federaţia Română de Fotbal – 27 Iulie 2020 ( 8 zile ), este insuficient pentru programarea celor 6 etape din cadrul Play-Off-ului de finalizare al competitiei, adoptat de Biroul Executiv in data de 15 Iunie 2020, în urma voturilor exprimate de echipele participante. De asemenea, posibilitatea foarte redusă de respectare a condiţiilor stabilite in ordinul comun al Ministerul Tineretului si Sportului – Ministerul Sănătăţii si aplicabile pentru Liga 1 de fotbal de catre Asociatiile Sportive / Cluburile participante in Play – Off – ul Campionatului Ligii a 4-a”, se arată pe site-ul AJF Olt


De asemenea, s-a decis ca nicio echipă să nu retrogradeaze din Liga a 4-a in Liga a 5-a în sezonul competitional 2019/2020.

Petrolul Potcoava va întâlni la barajul de promovare în Liga a III-a campioanele din teleorman şi Vâlcea.

 

COMMENTS