Precipitaţii, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, în aproape toată ţara. La munte va ninge

HomeActualitateRecomandate

Precipitaţii, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, în aproape toată ţara. La munte va ninge

  Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, depuneri de polei și intensificări ale vântului, în aproape toată ţara

Meteorologii au emis o informare de ploi
Vânt şi precipitaţii, în toată ţara. 15 judeţe, sub Cod Galben
ANM: De duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, depuneri de polei și intensificări ale vântului, în aproape toată ţara, în intervalul 15 ianuarie, ora 10.00, 16 ianuarie, ora 18.00. La munte va ninge şi se va depune un nou strat de zăpadă.

Potrivit ANM, în intervalul menționat aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge și se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți (15 /16 ianuarie) și în restul zonei montane, precum și în regiunile intracarpatice. Izolat în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp.

În regiunile sudice și estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h viscolind zăpadă. Vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45…60 km/h”, transmite ANM.  

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0