Şcolile încep luni, 9 ianuarie, cu recomandarea realizarii triajului epidemiologic. „Accentul trebuie pus pe prevenţie”

HomeRecomandateInvățământ

Şcolile încep luni, 9 ianuarie, cu recomandarea realizarii triajului epidemiologic. „Accentul trebuie pus pe prevenţie”

  Toate școlile vor fi deschise luni, 9 ianuarie, iar unitățile de învățământ au ca recomandare realizarea un triaj epidemiologic al elevilor.

Două milioane de teste rapide din salivă vor fi trimise luni în teritoriu
Elevii nu vor mai fi obligaţi să poarte mască la şcoală, începând de miercuri. „Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează toate restricțiile”
Sorin Cîmpeanu: Joia viitoare ar putea fi prima zi de testare în școli

 

Toate școlile vor fi deschise luni, 9 ianuarie, iar unitățile de învățământ au ca recomandare realizarea un triaj epidemiologic al elevilor. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se recomandă purtarea măştii de protecţie de către cadrele didactice şi de către elevi.

Școlile încep în 9 ianuarie, așa cum e prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Accentul trebuie să fie pe prevenție, există o serie de măsuri recomandate, în primul rând realizarea triajului zilnic atât de către familie, acasă, pe baza simptomelor, şi evident izolarea copiilor acasă, şi realizarea triajului zilnic, atunci când elevii intră la cursuri la școli și grădinițe.

Recomandăm purtarea măștii de protecție de către cadrele didactice și, de ce nu, și de către copii. E foarte important ca încăperile să fie aerisite. Recomandăm școlilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură cu procesul educațional”, a declarat ministrul Educaţiei, Liga Deca, în cadrul conferinţei de presă susţinută la Ministerul Sănătăţii, alături de Alexandru Rafila.

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0