Se amână depunerea cererilor de plată la APIA

HomeAgricultură

Se amână depunerea cererilor de plată la APIA

  Startul campaniei de primire a cererilor de plată pentru anul 2024 se amână cu cel puțin două săptămâni, anunţă Agenţia de Plăţi şi Interven

APIA: Sprijin de 5.000 de euro în sectorul alimentar. De astăzi, se depun cererile de finanţare
Crescătorii de bovine pot solicita subvenţii la APIA
APIA virează banii pentru legume în spaţii protejate, până în Sărbători. Peste 3.600 de fermieri din Olt sunt autorizaţi la plată
Distribuie acest articol

Loading

 

Startul campaniei de primire a cererilor de plată pentru anul 2024 se amână cu cel puțin două săptămâni, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuia să demareze, în mod normal, campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2024 la data de 1 martie. Termenul se amână cu cel puţin două săptămâni, ca urmare a unor modificări în legislaţia europeană legate de derogările privind terenurile lăsate în pârloagă.

În acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8.

Ulterior, legislația națională se va aproba în sensul celor stabilite în legislația europeană.

Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcție de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative.

Chiar și așa, APIA a pus la dispoziția fermierilor români aplicația IPA ONLINE prin care aceștia pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, FĂRĂ A avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024”, transmite APIA.

Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024”, a declarat Directorul General al APIA Cornel TURCESCU.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0