Tratament decontat pentru 20.000 de bolnavi de diabet din judeţul Olt. 15 persoane au beneficiat de pompe de insulină

HomeRecomandateSănătate

Tratament decontat pentru 20.000 de bolnavi de diabet din judeţul Olt. 15 persoane au beneficiat de pompe de insulină

  La nivelul judetului Olt au fost trataţi anul trecut 20.071 de pacienți cu diabet, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul precede

VIDEO. Bărbat de 41 de ani, înecat într-un lac din Drăghiceni. Localnicii l-au văzut înotând în zona neamenajată scăldatului
Trafic restricţionat pe Drumul Expres, pentru lucrări la partea carosabilă. Circulaţia este deviată prin Balş
DSP Olt anunţă farmaciile de unde se poate ridica iodura de potasiu. Dozele care trebuie administrate în cazul unui atac nuclear
Distribuie acest articol

Loading

 

La nivelul judetului Olt au fost trataţi anul trecut 20.071 de pacienți cu diabet, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul precedent. Suma alocată pentru finanțarea Programului național de diabet, în anul 2023, a fost de 44.168.860 lei.

 

În cadrul Programului national de diabet, pe lângă medicamentele specifice necesare pacienților diagnosticați cu diabet, 15 pacienți beneficiari de pompe de insulina au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru pompele de insulină, iar pentru 52 de pacienti beneficiari de sisteme de monitorizare glicemica continua au fost finanțate și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare glicemica continua.

Cheltuielile cu materialele consumabile – senzori pentru sisteme de monitorizare glicemica continua, au fost de 477.066 lei.

Tot în cadrul Programului national de diabet s-a finantat și evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Suma alocată pentru efectuarea acestei analize a fost de 46.670 lei”, transmite CAS Olt.

Beneficiază de aceste tratamente specifice atât persoanele asigurate cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă această afecţiune.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0